A Teljes Maus
A Teljes Maus
3 999 Ft

A Teljes Maus

Szállítás GLS futárral
1 munkanap - ha 14 óráig megrendeled
Szállítás Foxpost automata
2 munkanap - ha 08 óráig megrendeled
Borító
Kartonált
EAN
9789634333678
Boritó ár
3999-ft
Online ár
3999-ft
Raktáron
3 999 Ft
A vásárlás után járó pontok: 80 Ft
Részletek
Ezek nem emberek!” Ha ez a gyűlölettel átitatott mondat egy állam ideológiájává válik, az minden esetben világméretű tragédiához vezet.
A náci Németországban a goebbelsi propaganda elhitette az emberekkel, hogy bizonyos embertársaik alsóbbrendűek, akiket el kell pusztítani.
E szörnyűséges, egész Európát érintő történelmi bűntett áldozatainak állít emléket Art Spiegelman Pulitzer-díjas képregénye, a Maus. A szereplők antropomorf állatok: egérfejű zsidók, macskafejű németek és kutyafejű amerikaiak.
Az ő sorsukon keresztül ismerjük meg a holokauszt megrázó eseményeit és következményeit.
A történet gerincét Spiegelman lengyel származású apjának magnószalagra rögzített visszaemlékezései alkotják, így a Maus fikciós, önéletrajzi és dokumentumkötet egyben.
Műfajteremtő, egyetemes érvényű irodalmi alkotás egy szégyenletes korszakról, mely nem merülhet feledésbe.


Art Spiegelman képregényrajzoló, -író, szerkesztő. A Maus eredetileg folytatásokban jelent meg az általa alapított Raw magazinban.
Bár munkásságát a képregényes közösség már jóval előbb elismerte, a neve azután vált világszerte ismertté, hogy a Maus 1992-ben – a képregény-irodalomban elsőként – Pulitzer-díjat kapott. Az eredetileg két kötetben, majd gyűjteményes formában is megjelent művet azóta több mint 30 nyelvre fordították le.
Adatok
Szállítás GLS futárral
1 munkanap - ha 14 óráig megrendeled
Szállítás Foxpost automatába
2 munkanap - ha 08 óráig megrendeled
Cikkszám
9789634333678
Hasonló termékek