Zsákutca - Kertváros
Zsákutca - Kertváros
2 244 Ft

Zsákutca - Kertváros

Boritó ár
2290-ft
Online ár
2244-ft
Szerző
Richard Thompson
Rajzoló
Richard Thompson
Kiszállítás házhoz vagy csomagautomatába
16 óráig leadott rendelést már másnap kiszállítják
Formátum
Képregény
Státusz
Készleten
Fordító
Oroszlány Balázs
Oldalszám
132
Borító
Kartonált
Webshopunkban
Raktáron
Váci üzletünkben
Raktáron
V26 Bolt
Raktáron
Webshop készlete: Raktáron
2 244 Ft
A vásárlás után járó pontok: 45 Ft
Részletek

Azt hittem, hogy az igazán jó képregénycsíkok már rég kihaltak a lapokból. Nagyon megörültem, amikor kiderült: tévedtem. Richard Thompson Zsákutcájában minden megvan, ami kell: intelligencia, kellemes humor, könnyed játék a szavakkal, és ami a legmeglepõbb: gyönyörû-gyönyörû rajzok.

Minél többször olvassuk, a Zsákutca különös világképe és játékos nyelvfacsarása valahogy annál viccesebb lesz. A négyéves Aliz és csoporttársai a Vicaváry Óvodából minden szülõnek ismerõsek lesznek. Ezek a ragasztó- és csillámpermetben ügyködõ kisgyerekek folytonos, ide-oda kalandozó fecsegésükkel újramesélnek egy olyan világot, amelyet másként sohasem értenénk meg. De az én kedvencem mégis Aliz bátyja, Peti. Zavart, uralkodni vágyó tesze-tosza alak, egyike a legneurózisosabb gyerekeknek, akikkel képregényben találkozhatunk. A gyerekek és problémáik mindenaffektálás nélkül jelennek meg, és az egyik dolog, amit nagyon szeretek a Zsákutcában az a természetes melegség. A Zsákutca elkerüli a gügyögést és a cinizmust, megtalálva helyettük a mindennapok õszinte báját. Nagyon kevés képregény képes eltalálni ezt a kifinomult hangot.

Tetszik az a rémálomszerû külváros is, ahol az Újházy család él: a végtelen sorokba rendezett, egyforma házak, az állandó forgalom a lélektelen városi környezetben, a ronda bevásárlóközpontok, a nyomasztó mélygarázsok, és a ragadós padlójú éttermek világa. Az Újházy család – ahogyan legtöbbször mi magunk is – egyszerû természetességgel kezeli ezt a modern szörnyûséget. A kritika csak a rajzokban jelenik meg, ahol a képregény hirtelen egy másik szinten is mûködni kezd. És ezek a csodálatos rajzok! Kusza lazaság, elmázolt nyersesség és a valódi karikatúrák bája keveredik Thompson kifejezõ vonalvezetésében, amely a képregény legnagyobb mestereiéhez mérhetõ. Éles szeme van, és olyan technikai tudása, amit manapság már nemigen látni. Eszünkbe juttatja, hogy a képregény több egyszerû viccillusztrációnál, és hogy a nagyszerû rajzok számtalan olyan módon kelthetik életre a képsort, amire a szó soha nem képes. A Zsákutca grafikája lehengerlõ. Olvasás után is nagy élmény hosszan tanulmányozni.

Az elsõ ötven oldal a Zsákutca egy korai változata, amely a Washington Post Magazine-ban jelent meg. Itt rácsodálkozhatunk, hogy Thompsonnak veleszületett tehetsége van a vízfestéshez is. Bár ezek után én már nem is csodálkozom. Remélem, hogy az olvasóknak is ugyanannyira tetszeni fog a Zsákutca, mint nekem.

Szerintem biztosan.

Bill Watterson, 2008

Adatok
Cikkszám
9789739998100
Hasonló termékek